Coventry ja Manchester United näyttivät, miksi FA Cup on niin legendaarinen kilpailu. Manchester United näytti vievän finaalipaikan mennen tullen, sillä joukkue meni 58. minuutilla jo 3-0 johtoon Bruno Fernandesin maalilla.

Vielä mitä. Sitkeä Coventry teki kaksi maalia kahdeksan minuutin sisällä ja tasoituksen ajassa 90+5. Mentiin jatkoajalle, jossa kumpikin joukkue osui ylärimaan. Aivan jatko-ottelun viimeisillä hetkillä draaman kaari ylitti aiemman: Coventryn tanskalainen Victor Torp teki voittomaalin – tai ainakin vähän aikaa näytti siltä. Pienen hetken jälkeen ottelun erotuomari sai viestin VAR-huoneesta: paitsio. Hidastukset näyttivät, että kyse oli enemmänkin milleistä kuin senteistä.

Finaalipaikka ratkaistiin lopulta pilkuilta. ManU oli niissä tarkempi. Coventry jäi historian kirjoihin loistavana häviäjänä, joka oli tehdä suuren sensaation.

Voidaan hyvin sanoa, että VAR todennäköisesti pelasti ManU-valmentaja Erik ten Hagin työpaikan, ainakin toistaiseksi. Jos lähtö finaalista olisi tullut sen jälkeen, kun joukkue johtaa 3-0 Championship-joukkuetta vastaan, ei vaihtoehtoja uudelle omistajakunnalle olisi jäänyt. Voi tietysti hyvin olla, ettei nyt rimaa hipoen saavutettu finaalipaikka mikään suuri työnäyte ollut sekään.

FA Cupin finaali pelataan Manchesterin derbynä. Lauantaina Manchester City selvitti tiensä Wembleyn toukokuiseen finaaliin kukistamalla Chelsean 1-0 Bernardo Silvan maalilla.