Suomalaisnaiset kaappasivat mahtavan kaksoisvoiton lauantaina Falunissa hiihdetyssä 10 kilometrin perinteisen väliaikalähtökisassa.

Maailmancupin päätöskilpailun ykkönen oli Kerttu Niskanen ja hopeaa hiihto Johanna Matintalo, jolle palkintopallisija oli ensimmäinen maailmancupin normaalimatkalla. Matintalo on aiemmin sijoittunut kaksi kertaa kolmanneksi sprinttikisassa.

Niskanen vei Falunin kisaa käytännössä alusta loppuun saakka. Eroa Matintaloon oli maalissa lopulta 4,2 sekuntia Näin ollen Niskanen uusi viimevuotisen Falunin voittonsa.

Suomalaisista kymmenen parhaan joukkoon ylsi vielä Krista Pärmäkoski, joka oli tuloslistan yhdeksänneksi paras.

Naisten maailmancupissa kilpaillaan tällä kaudella enää kertaallee, kun huomenna sunnuntaina on vuorossa 20 kilometrin vapaan yhteislähtö.