Borussia Dortmund ja Atletico Madrid täydentävät ne joukkueet, jotka ovat selviytyneet Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon. Näin ollen kisan puolivälierissä nähdään kolme seuraa Espanjasta, kaksi Englannista, kaksi Saksasta ja yksi Ranskasta.

Hollantilainen PSV laittoi kotitasapelinsä jälkeen keskiviikkona Dortmundin tiukalle, vaikka Jadon Sancho veikin isännät jo kolmannella minuutilla 1-0 johtoon. Hollantilaisten maalinteko tökki, eritoten ottelun viime hetkien herkkupaikoista. Viiso minuuttia lisäajan puolella Marco Reus päästi Borussian piinasta 2-0 osumallaan.

Atletico Madridin ja Interin välisessä väännössä espanjalaisten varsinaisen peliajan 2-1 voitto riitti kuittaamaan toissa viikon 0-1 vierastappion. Näin ollen ratkaisua jouduttiin hakemaan jatko-ottelusta. Kun se jäi maalittomaksi, päädyttiin rangaistuspotkukilpailuun.

Rankkarikisassa Atleticolta epäonnistui yksi laukojista, mutta Interiltä peräti kolme. Näin olleen espanjalaiset etenivät kilpailun seuraavaan vaiheeseen.

Mestarien liigan puolivälierien otteluparit arvotaan perjantaina. Samalla arvotaan myös jatkokaavio välierien osalta.

Tiistai 12.3.2024
Arsenal – FC Porto 1-0, yhteismaalit 1-1 (Arsenal jatkoon rankkarikisan jälkeen)
Barcelona – Napoli 3-1, yhteismaalit 4-2

Keskiviikko 13.3.2024
Atletico Madrid – Inter 2-1, yhteismaalit 2-2 (Atletico jatkoon rankkarikisan jälkeen)
Dortmund – PSV 2-0, yhteismaalit 3-1